top of page
Foto van schrijverRichard

Regen, regen en nog eens regen

Bijgewerkt op: 26 aug

Eind juli en gisteren hadden we eindelijk een echte warme zonnige dag. Vandaag komt het echter alweer met bakken uit de hemel. Wat hebben we toch een hoop nattigheid achter de rug. We zijn die regen echt wel een beetje zat. Toch is er iets heel bijzonders met al dat water aan de hand waar we niet elke dag bij stil staan.

Globus2 muurvast

Modderspetters

Grote plassen op de camping, modderspetters op onze schone benen na het douchen bij terugkomst bij Globus. Water, water en nog eens water. Door de Japanse wetenschapper Masaru Emoto is 12 jaar onderzoek gedaan naar water. En dan met name naar het geheugeneffect en de energetische eigenschappen ervan. Hij ontdekte dat water beïnvloed kan worden door muziek, woorden, straling en zelfs door positieve of negatieve gedachten.


De experimenten waren vrij simpel van aard. Water uit dezelfde bron werd in dezelfde soort glazen flessen geschonken en blootgesteld aan tegenovergestelde invloeden zoals: 

  • Flessen met water werden beplakt met liefdevolle en hatelijke woorden. 

  • Flessen met water werden beplakt met foto’s van natuur en met foto’s van oorlogsactiviteiten. 

  • in een ander experiment werd de invloed van de straling van een mobiele telefoon op water vergeleken met water die in de natuur was achtergelaten. 

  • om de reactie van water op muziek te onderzoeken werd water geplaatst voor speakers met rustige muziek en ruige muziek zoals Heavy Metal.

Om deze invloeden zichtbaar te maken werd het water door het team van Masaru Emoto bevroren en gefotografeerd onder een microscoop. 


Advertentie:

Resultaten

De resultaten van deze experimenten zijn verbazingwekkend. Watermonsters die werden blootgesteld aan positieve woorden, beelden, muziek, etc, kristalliseerden met buitengewone vormschoonheid. Dit in tegenstelling tot watermonsters die werden onderworpen aan negativiteit en/of ruwere beïnvloeding. Deze kristallen vervormden vaak of konden geen kristalvorming krijgen.

Wat we nog fascinerender vinden is dat zelfs is aangetoond dat de kristalvorming anders is wanneer je bij water mediteert. De kristallen vormen zich dus anders bij bepaalde gevoelens en gedachtes van mensen in de buurt.


De omgeving heeft invloed

Water is dus in staat drager van informatie te zijn. Het zet informatie om in vorm en de vorm bevat de informatie die later ‘teruggelezen‘ kan worden.

Als gevoelens en gedachtes in stoffen zoals water kan gaan 'zitten' zou dit dan ook niet de reden kunnen zijn dat eten dat met liefde en zorg bereid is lekkerder smaakt dan iets uit een pakje komt? Rudolf Steiner, de grondlegger van de Antroposofie, vond het belangrijk dat bij het produceren van geneesmiddelen dit gedaan werd met liefde en aandacht. Bij Weleda, waar ik jarenlang heb gewerkt, is dit nog steeds standaard protocol.

"The mind is like water. When it's turbulent, it's difficult to see. When it's calm, everything becomes clear."

Water uit de kraan

Water lijkt altijd gewoon water. Je kan het drinken en het lest de dorst. Al lijkt het water uit onze leidingen weliswaar schoon het is niet te vergelijken met water uit een stromende bergbeek waarbij de kristallen mooi en compleet zijn. Met deze kennis en de wetenschap dat wijzelf uit 70% water bestaan kijk je dan nu niet heel anders naar water?


Vind je het leuk om onze ervaringen te volgen meld je dan, als je dat nog niet gedaan hebt, onderaan deze pagina aan en je ontvangt, maximaal 1x per week, een mailtje wanneer we een nieuwe blog hebben geplaatst. Je mail adres wordt voor niets anders gebruikt dan dit!


Graag tot de volgende blog!

1.279 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

3 comentarios


Nadia
Nadia
21 jul

Als je de bevindingen van Masaru Emoto interessant vindt, zal je dit ook wel interessant vinden https://www.vedaaustin.com/ (het gaat om het filmpje). Houd er wel rekening mee dat dit allemaal nogal omstreden is. Emoto zou met de foto's nogal selectief te werk zijn gegaan en wat Veda in haar filmpje laat zien moet ik zelf ook nog testen. 😉

Me gusta
Nadia
Nadia
31 jul
Contestando a
Me gusta
bottom of page